Make your own free website on Tripod.com
My pets!
Mijn paarden

Home

Mijn paarden
Hoefkatrol
My pets album
Mok en andere ziektes
Nog meer ziektes
PaardenpoŽzie
Tips en andere informatie
Links
Mail me!!!

Op deze pagina zal ik wat vertellen over mijn eigen paarden

Gina

Dit is Gina. Ze is een haflingermerrie. Drie jaar geleden hebben we haar laten inslapen, omdat ze hoefkatrol had en veel pijn leed. Ze was toen pas zes. Gina was een hele fijne pony. Ze kon heel goed bokken: hoofd tussen de benen en kont in de lucht! Verder hield ze heel veel van buitenrijden en poetsen. Ik mis haar nog steeds.

Gina in haar stal


Dandy

dandyinwei.jpg

Dandy is een ruin. Hij is een kruising tussen een arabier en een new forest. Hij is 16 jaar. We hebben hem nu 3 jaar. In het begin was hij echt behoorlijk wild, maar nu gedraagt ie zich heel goed. Hij kan heel goed springen, ik heb 1.20m met hem gesprongen en dat is best hoog voor een pony van 1.53m. Hij is ook heel lief met verzorgen en hij houdt van buitenrijden, maar vindt het het fijnste als er dan nog een ander paard meegaat. Ook staat hij graag in de wei.
Ongeveer een half jaar geleden is ook bij Dandy vrij ernstige hoefkatrol ontdekt. Naar een lange tijd met medicijnen is hij er weer bovenop gekomen. Wel heeft hij speciale ijzers, eggbars met een opzetje. We kunnen nog met hem rijden, maar wel rustig aan. Zoveel mogelijk buitenrijden, omdat hij niet teveel bochten en rondjes mag lopen, en als we in de bak rijden, rijden we ca. een half uurtje. We zijn met hem naar een andere stal gegaan waar meer uitrijmogelijkheden zijn. Zo hebben we ontdekt dat Dandy wel van zwemmen houdt. We zijn met hem naar een riviertje gegaan en daar liep hij zonder problemen in. Toen begon hij met zijn been in het water te maaien waardoor het water hoog opspatte en dat vond hij geweldig. Hij wilde bijna gaan liggen. Tot slot hebben we nog een stukje door het water gegaloppeerd en dat was echt heel leuk!

Hoefkatrol